Sări la conţinut

Combaterea unui flagel urban – cerşetoria

14/07/2012

După modelul oraşelor vecine – Timişoara şi Oradea, ar trebui implementat şi la Arad un proiect menit să ducă măcar la diminuarea, dacă nu la eradicarea fenomenului cerşetoriei, mai ales în condiţiile în care cea mai mare parte a veniturilor obţinute din aceste practici merge către reţele organizate de criminalitate. Amărâţii care cerşesc propriu-zis se aleg cu prea puţin din „milostenia” semenilor lor, aceasta în cazul în care nu sunt ei înşişi înşelători, fiind mult mai tineri şi mai lipsiţi de handicapuri decât încearcă să pară.

Un prim pas ar putea fi o campanie de afişaj stradal, asemenea celor derulate în Timişoara şi Oradea.

Nu dati bani cersetorilor - Timisoara

Nu dati bani cersetorilor – Timisoara [1]

Spune NU cersetoriei - Oradea

Spune NU cersetoriei – Oradea

În paralel, ar fi binevenite campanii constante de informare a cetăţenilor, de către primărie, poliţia locală şi alte instituţii, menţinând trează în mentalul colectiv al comunităţii ideea conform căreia prin fiecare ban dat cerşetorilor, aceştia sunt plătiţi / recompensaţi pentru a atenta la confortul locuitorilor.

[1] sursa imaginii: Timis Online –  „Noi panouri anti-cerşetorie în intersecţiile din Timişoara”, 16.04.2009, http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/noi-panouri-anti-cersetorie-in-intersectiile-din-timisoara/cn/news-20090416-11475603

Publicitate
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: